Jump to content

ZaKlaus

Uživatel
  • Příspěvků

    145
  • Registrován

  • Aktivní

  • Vítězných dnů

    5

ZaKlaus last won the day on 12. Srpen 2015

ZaKlaus had the most liked content!

Reputace

17 Catalina

About ZaKlaus

  • Narozeniny 02/03/1997

Kontaktní údaje

  • Web
    https://github.com/zaklaus
  • Skype
    itis42
  • Steam
    skzak

Portfolio

  • Github
    zaklaus

Návštěvníci

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. ZaKlaus

    Dangerously relaxing journey

    Got a time to spend, thus I travel, alone, far away, outside the bubble I go.
  2. ZaKlaus

    pomoc MySQL

    Toto ti treba stiahnut ako pozeram. http://forum.sa-mp.com/showpost.php?p=521284&postcount=553
  3. ZaKlaus

    pomoc MySQL

    Aku pouzivas distribuciu linuxu? V pripade Debian/Ubuntu: Mas nainstalovany balik mysql-client?
  4. ZaKlaus

    script [inc] ReturnDate

    Je fajn vidiet, ze sa kladie doraz na optimalizaciu, rozhodne v tom pokracuj. Co sa tyka komentarov, zvycajne zhrniem cely priebeh algoritmu v 2-8 vetach a dalej to neriesim. Preferujem vidiet API priamo, taktiez neuznavam komentovanie takmer kazdeho kroku (stare M2MP toto robilo, komentar skoro za kazdym riadkom, aj pri jasnych krokoch). Co sa tyka samotnej dokumentacie, mam zmiesane skusenosti, moze to byt dobra vec, ak maintainer nezabudne dokumentaciu aktualizovat (v opacnom pripade vznikne kolizia s realitou a robit s API, ktora nema jasne pouzitie, nikto veru nechce). Nepozeral som tvoj kod, cize ide len o hint. Suhlasim s konstantami na "magicke" hodnoty, ale len pri takych kde je nazov vseobecne znamy, napr. statisticke hodnoty by som nechal v povodnom stave. To ale aj zalezi na frekvencii pouzitia konstanty, ak sa casto opakuje, tak logicky si zavediem makro/konstatnu premennu.
  5. T.t.tta..tak za ttohle like mmusim dat sefe JJe to jeddnoduchy, tadyhle kliknu na pplus a hotovvo. -- Paci sa mi to, len tak dalej.
  6. Hej, mas pravdu, DuFF++; EDIT: Ak by mu trebalo retazec, tak idealne by mohol realokovat po chunkoch kazdu X-tu iteraciu, pripadne to ulozit do zasobnika (ak ratame s limitom velkosti vstupu) a nasledne prekopirovat do dynamickeho pola.
  7. Hore mas uvedenu C++ verziu, dolozim C: #include <stdio.h> #include <string.h> int main(void) { // NOTE(ZaKlaus): Ziskaj retazec (volitelne si mozes spravit dynamicke pole.) char buf[128] = {0}; fgets(buf, sizeof(buf), stdin); // NOTE(ZaKlaus): dlzka retazca - 1 (1 znak je whitespace) fprintf(stdout, "Pocet znakov: %lu\n", strlen(buf)-1); return 0; } Tu je dalsia podoba tentokrat s dynamickym polom: #include <stdio.h> #include <string.h> int main(void) { // NOTE(ZaKlaus): Alternativna verzia (blizsia std::string) char *str = malloc(1); size_t len = 0; { char c; // NOTE(ZaKlaus): Citame znaky kym nedojdeme k whitespace while((c = getchar()) != '\n') { str = realloc(str, ++len); str[len-1] = c; } // NOTE(ZaKlaus): Retazec je potrebne ukoncit str[len] = '\0'; // NOTE(ZaKlaus): Tentokrat sa sem whitespace nedostal, (pripadne vypis 'len-1', avsak chcel som zachovat strukturu prikladu) fprintf(stdout, "Pocet znakov: %lu\n", strlen(str)); } free(str); return 0; }
  8. Pokúsil som sa emulovať situáciu a dospel som k tomu, že ten vhost s IP má byť označený ako default_server. (vo fielde `listen` dopíšeš default_server) Tým vlastne označíš daný vhost ako východzí. Avšak, tým pádom to vlastne nerieši aktuálny problém v prípade, že chceš do zložky localhost ísť iba cez IP, vzhľadom na to, že sa na danú adresu teraz dostaneš z akejkoľvek neregistrovanej adresy (napr. uwqsdljwqsdwqsd.ewwe.cz) Skúsim ešte niečo pohľadať, možno narazím na skutočné riešenie, avšak mám dojem, že tento malý problém sa dá taktiež riešiť už priamo vo webe napríklad (ak hostname <> IP -> gtfo) EDIT: tak nespecifikovanim default vhostu dosiahnem rovnaky vysledok a zaroven vyriesim aj spomenuty problem (kt. ale vytvara dalsi), kazdopadne mam zhodny config s tvojim a funguje to. Daleko sme nezasli. Example configu, kt. používam: Default -- kvazi tvoj admin.ewwe.cz server { listen 80; listen [::]:80; root /var/www/html; index index.html index.htm index.nginx-debian.html; server_name madaraszd.net; location / { index index.php index.html index.htm; try_files $uri $uri/ /index.php?$args; } location ~ \.php$ { include snippets/fastcgi-php.conf; fastcgi_pass unix:/run/php/php7.0-fpm.sock; } location ~ /\.ht { deny all; } } vhost s pristupom cez IP: server { listen 80 default_server; listen [::]:80 default_server; server_name _; root /var/www/fyz.madaraszd.net; index index.html index.htm index.nginx-debian.html; location / { index index.php index.html index.htm; try_files $uri $uri/ /index.php?$args; } location ~ \.php$ { include snippets/fastcgi-php.conf; fastcgi_pass unix:/run/php/php7.0-fpm.sock; } location ~ /\.ht { deny all; } }
  9. ZaKlaus

    pomoc Cortana

    Napíš mi, môžem ti s tým pomôcť skrz TeamViewer. V skratke, musíš nastavit aj umiestnenie US/UK, vtedy by mala fungovať.
  10. ZaKlaus

    pomoc Enum/Pole v C#

    Visual Studio 2015 s default projektom. 1>------ Build started: Project: ConsoleApplication1, Configuration: Debug Any CPU ------ 1> ConsoleApplication1 -> d:\Documents\Visual Studio 2015\Projects\ConsoleApplication1\bin\Debug\ConsoleApplication1.exe ========== Build: 1 succeeded, 0 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========
  11. ZaKlaus

    pomoc Enum/Pole v C#

    To bude z toho dovodu, ze pristupujes k samotnej strukture strom, pozor ale, nase pole sa vola *stromy* To su dve odlisne veci. Mensia rada: Odporucam si nastudovat algoritmizaciu a nasledne C#, lebo skusenosti z Pawn ti velmi nepomozu.
  12. ZaKlaus

    pomoc Enum/Pole v C#

    Prepac, vysvetlim. Ak chces pristupovat k fieldu, staci stromy[0].nazov pre priklad.
  13. ZaKlaus

    pomoc Enum/Pole v C#

    Ok, zapnem visual studio, wait. Stacilo zmenit viditelnost fieldov v strukture, "zboznujem" C#...
  14. ZaKlaus

    pomoc Enum/Pole v C#

    Nieco na sposob: struct strom { string nazov; int typ; }; // ....... strom[] stromy = new strom[]{ new strom{ nazov = "Strom1", typ = 11}, new strom{ nazov = "Strom2", typ = 12} }; Nerobim v C#, cize experimentuj. Taktiez v tomto pripade vznika pole stromov na halde.
×
×
  • Create New...