Přejít na obsah

[HELP] Otázka SetPlayerCameraPos

- - - - -

  • Pokud chcete odpovědět, přihlaste se
17 odpovědí

#1
Meric

Meric

    Zero

  • Uživatel
  • Příspěvků: 40
  • Je tu celkem: 2d 17h 7m 59s

Ahojte. Mám malý problém, se kterým zápasím už delší dobu. Potřeboval bych vědět, jak nebo spíše KDE použít funkce SetPlayerCameraPos (potažmo SetPlayerPos) a SetPlayerCameraLookAt, když chci, aby se hned, co se objeví Register, Login okno přemístila kamera na dané souřadnice. Neustále mě to hází na souřadnice 0 0 0 camerou. Mám to v OnPlayerConnect, předtím jsem to měl dokonce aj OnPlayerRequestSpawn a potom dokonce i k dialogům k registraci aa k loginu a už opravdu nevím, kam to mám dávat, nic nefunguje a prostě se ty funkce nejspíš ani nevyvolají. Poradíte mi někdo, prosím?


  • 0

#2
LaMaCZE

LaMaCZE

    Jethro

  • Uživatel
  • Příspěvků: 115
  • Je tu celkem: 8d 5h 1m 8s

Použíj to v publicu  OnPlayerRequestClass a mělo by to jít normálně :)


  • 0

#3
TGaMeR

TGaMeR

    Jonny Sindacco

  • Uživatel
  • Příspěvků: 4
  • Je tu celkem: 10h 22m 46s

Přesně jak píše LaMaCZE

Přikládám kod:

public OnPlayerRequestClass(playerid, classid)
{
    SetPlayerCameraPos(playerid, x, y, z);
    SetPlayerCameraLookAt(playerid, x, y, z);
    return 1;
}

  • 0

#4
Meric

Meric

    Zero

  • Uživatel
  • Příspěvků: 40
  • Je tu celkem: 2d 17h 7m 59s

Právě že tam to mám taky, ale vůbec to nefunguje. Mám tam všechny tři funkce zastoupený a nejde to. I v OnPlayerRequestClass, i v OnPlayerRequestSpawn, dokonce i v OnPlayerConnect jsem zkusil, k dialogům pro login a register, snad všude. Vůbec nevím kde by mohl být zádrhel. U každé funkce mám souřadnice jinak, kromě SetPlayerPos, který mám stejný jako SetPlayerCameraPos. Ale pořád mě to hází na základní souřadnice 0 0 0, jako by to ignorovalo ty funkce.


Mám to nějak takto.

[spoiler]public OnPlayerRequestClass(playerid, classid)
{
SetPlayerPos(playerid, 1765.552124, -1301.948730, 147.561050);
SetPlayerCameraPos(playerid, 1765.552124, -1301.948730, 142.561050);
SetPlayerCameraLookAt(playerid, 1759.0682,-1275.3308,216.6483);


if(Mrtvej[playerid] == 1){
SpawnPlayer(playerid);
TogglePlayerSpectating(playerid, true);
}
return 1;
}
[/spoiler]

Upraveno uživatelem Meric: 28 prosinec 2016 - 22:38:54

  • 0

#5
TGaMeR

TGaMeR

    Jonny Sindacco

  • Uživatel
  • Příspěvků: 4
  • Je tu celkem: 10h 22m 46s

Zkus to takto:

public OnPlayerRequestClass(playerid, classid)
{
if(Mrtvej[playerid] == 1){
SpawnPlayer(playerid);
TogglePlayerSpectating(playerid, true);
return 1;
}

stock SetupPlayerForClassSelection(playerid)
{
    SetPlayerCameraPos(playerid, 1765.552124, -1301.948730, 142.561050);
    SetPlayerCameraLookAt(playerid, 1759.0682, -1275.3308, 216.6483);
}

Když ti to nepůjde tak mi napiš do SZ


Upraveno uživatelem TGaMeR: 29 prosinec 2016 - 08:42:14

  • 0

#6
Meric

Meric

    Zero

  • Uživatel
  • Příspěvků: 40
  • Je tu celkem: 2d 17h 7m 59s

Jen bych se chtěl zeptat jak tento stock mám poté použít? Vyvolá se sám, nebo ho mám zapsat normálně do toho publicu? Jsem totiž zvyklej takové stocky často někam zapisovat.


  • 0

#7
Kukuricúdus

Kukuricúdus

    CMatus

  • Uživatel
  • Příspěvků: 199
  • Je tu celkem: 19d 18h 20m 23s

Dobrý večer. 
Stačí danú kameru nastaviť v timeri ktorý sa spustí po 1 sekunde ako sa hráč pripojí. Príklad nižšie. 
 

public OnPlayerConnect(playerid)
{
    SetTimerEx("ServerLogAnim", 1_000, false, "i",playerid);
    return true;
}

forward ServerLogAnim(playerid);
public ServerLogAnim(playerid)
{
	SetPlayerPos           (playerid, Float:X,Float:Y,Float:Z);
	SetPlayerCameraLookAt  (playerid, Float:X,Float:Y,Float:Z);
}


Upraveno uživatelem Matus.Cernava: 29 prosinec 2016 - 18:05:09

  • 0

#8
Meric

Meric

    Zero

  • Uživatel
  • Příspěvků: 40
  • Je tu celkem: 2d 17h 7m 59s

Ani tohle mi nejde. Upravil jsem to, jelikož jsem tak nějak pochopil, že doplnit si nějaké věci mám sám. Udělal jsem to přes ten timer v OnPlayerConnect, no nicméně efekt je stejný, pořád mě to při loginu hází kameru směrem na moře v Blueberry. Zkusil jsem i alternativu s tím stockem, dokonce už i AddPlayerClass, kterej s tím souvisí. Ani tak se nic nedělo. Jednoduše se žádná z těch funkcí nevykoná. Zkusím ještě udělat timer přímo do OnPlayerRequestClass, ale jestli ani to nepomůže, tak už opravdu nevím.


Upraveno uživatelem Meric: 29 prosinec 2016 - 18:30:17

  • 0

#9
Kukuricúdus

Kukuricúdus

    CMatus

  • Uživatel
  • Příspěvků: 199
  • Je tu celkem: 19d 18h 20m 23s

Samozrejme ja používam timer cez plugin s nastavením oneskorenia. Čiže sa stačí pohrať s timerom a nájsť si adekvátny čas oneskorenia. 


  • 0

#10
Meric

Meric

    Zero

  • Uživatel
  • Příspěvků: 40
  • Je tu celkem: 2d 17h 7m 59s

Když to restartuju přes rcon command gmx a neodpojím se, tak mě to tam normálně hodí tak, jak má. Ale když se pak odlognu a znova naloguju, tak to zase nejde. Tomu tak trošku nerozumím. Když člověk není na serveru během restartu, tak se kamera zkrátka nenastaví.


  • 0

#11
Kukuricúdus

Kukuricúdus

    CMatus

  • Uživatel
  • Příspěvků: 199
  • Je tu celkem: 19d 18h 20m 23s

akú máš ip serveru? 


  • 0

#12
Meric

Meric

    Zero

  • Uživatel
  • Příspěvků: 40
  • Je tu celkem: 2d 17h 7m 59s

82.208.17.182:7777


  • 0

#13
Sc0t

Sc0t

    Marc Wayne "B-Dup"

  • Uživatel
  • Příspěvků: 404
  • Je tu celkem: 4h 38m 28s

IP toho serveru je: 82.208.17.182:7777


  • 0

Ve vývoji Las Vegas RolePlay

- 64% hotovo


#14
Kukuricúdus

Kukuricúdus

    CMatus

  • Uživatel
  • Příspěvků: 199
  • Je tu celkem: 19d 18h 20m 23s

Však to funguje. 


  • 0

#15
Meric

Meric

    Zero

  • Uživatel
  • Příspěvků: 40
  • Je tu celkem: 2d 17h 7m 59s

No mně to nefunguje. Jsem kdyžtak na serveru jako Aiace Corelli. Mně to prostě nehodí kameru na to požadované místo, vidím pořád to moře na souřadnicích 0 0 0.


  • 0

#16
rEf

rEf

    король

  • Uživatel
  • Příspěvků: 2 332

Steam Profile

  • Je tu celkem: 1d 16h 36m 52s

Když budeš chtít napiš mě na skype: skype_ref a můžeme to vyřešit aby se předešlo spamu tedy pokud ti do té doby nikdo nepomůže.


  • 0

Пожалуйста, дайте мне жить.

Jestli chcete přímou pomoc (ne zesměšňování) můžete mi napsat na: skype_ref (v případě volného času vám pomohu)


#17
Meric

Meric

    Zero

  • Uživatel
  • Příspěvků: 40
  • Je tu celkem: 2d 17h 7m 59s

Musel bych stahovat a nainstalovat Skype a já nevím jestli si pamatuju heslo. Můžeš mi ale napsat SZ, budu tu odpovídat tak aktivně, jak jen dokáži. :-)


  • 0

#18
rEf

rEf

    король

  • Uživatel
  • Příspěvků: 2 332

Steam Profile

  • Je tu celkem: 1d 16h 36m 52s

Si stáhni a vytvoř pak můžeš napsat je to v tvém zájmu ne mém já se jen nabízím.


Upraveno uživatelem rEf: 31 prosinec 2016 - 00:31:02

  • 0

Пожалуйста, дайте мне жить.

Jestli chcete přímou pomoc (ne zesměšňování) můžete mi napsat na: skype_ref (v případě volného času vám pomohu)






Také označeno jedním nebo více klíčovými slovy: Pomoc

0 uživatelů si prohlíží toto fórum

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

© 2015 IPS, Inc.

TOPlist

Zajímat Vás mohou ještě aktuální zprávy. sleviště, slevy dnes Herbalife je skvělou cestou pro dobré zdraví. Je libo dětský web?